Mimoriadny stav kvôli nedostatku vody majú v Krompachoch, Rudňanoch a Švedlári

06.02.2012 Poprad

Poprad 6. februára (TASR) - V dôsledku pretrvávajúcich silných mrazov bola v súvislosti s nedostatkom pitnej vody vyhlásená mimoriadna situácia aj v ďalších oblastiach na Spiši. \"Pre obec Rudňany a mesto Krompachy ju vyhlásili v piatok (3.2.), pre obec Švedlár o deň neskôr,\" uviedla hovorkyňa spoločnosti Veolia, Podtatranská vodárenská prevádzková spoločnosť Božena Dická.
Počas víkendu sa však podľa nej podarilo sprevádzkovať dva nové hydrovrty, ktoré zlepšili situáciu v dodávke vody v Krompachoch. Bez dodávky pitnej vody je hlásená len jedna ulica. Mesto Gelnica má obmedzenú dodávku vody, časť mesta je bez plynulej dodávky vody a zamrznutý vodný zdroj je aj v obci Prakovce.
\"V súčinnosti s hasičmi zo Spišskej Novej Vsi sú k dispozícii tri vyhrievané cisterny, ktoré boli vydezinfikované a následne bol vykonaný rozbor vzoriek vody s vyhovujúcim výsledkom. Budú využité na rozvoz úžitkovej vody,\" dodala Dická. Obmedzenú dodávku pitnej vody má i mesto Margecany a obec Jaklovce.
Naďalej trvá mimoriadna situácia aj v Starej Ľubovni, kde ostáva bez vody stále cca 3000 ľudí. Na začiatku bolo takto postihnutých 8000 obyvateľov. Mimoriadny stav vyhlásil primátor mesta 1. februára, niektoré ulice v meste sú bez pitnej vody už ôsmy deň.
 

Vyberte región